HTML

Törvénytisztelő Állampolgár

Azért indítottam ezt a blogot, mert úgy látom, hogy nem olyan irányba mennek nemzetünk dolgai, ahogy azt egy becsületes, törvénytisztelő állampolgár elvárná!

Friss topikok

  • Törvénytisztelő állampolgár: @globalpocs: Pánik? Szerintem semmilyen pánik nem tűnik ki a szövegből. Felháborodás és szánalom ... (2012.03.16. 14:18) Magyarország a melegeké?
  • Törvénytisztelő állampolgár: Ne haragudj, de ez egy elég gagyi összeesküvés elmélet... (2011.12.06. 09:32) Oltsunk, vagy ne oltsunk?

Oltsunk, vagy ne oltsunk?

2011.10.27. 14:56 Törvénytisztelő állampolgár

A minap éles vitába keveredtem több ismeretlen emberrel az egyik közösségi portálon, annak kapcsán, hogy egy régi ismerősöm feltette azt a kérdést, hogy érdemes-e influenza ellen oltatni a gyerkőcöt?

Elég sokan reagáltak úgy, hogy ez teljesen felesleges: "előző évben is beadták és mégis betegek lettek", "orvos lebeszélt róla", "úgy jó, ha elkapja a gyerek".

Azt hiszem, hogy megint egy elég összetett társadalmi problémával állunk szemben. Ahhoz elég nagy a jólét, hogy elérhetőek legyenek ezek az oltások. Más országban kisebb betegségekbe belepusztulnak az emberek. Ez tény. Ahhoz viszont nem elég intelligensek az eberek, hogy az orvostudomány által előállított vakcinákat használják is és megszabaduljanak nyűgjeiktől. "Ez csak üzlet" - írta valaki. Komolyan? És a Coca-cola nem üzlet? Vagy a Red Bull? A kávépiac? És sorolhatnám. Az nem üzlet? Dehogynem.

900.-Ft-tól 3000.-Ft-ig terjedő sávban mozog egy influenza elleni védőoltás. Ez pénz???

Egy egyszerű Nasivin orrspray 1600.-Ft jelenleg!

Értelmes ember jóléti országban nem kockáztatja a gyermeke egészségét és az elérhető legtöbb védőoltást beadatja, különös tekintettel a rota vírus elleni, a bárányhimlő elleni és a kullancs elleni védőoltásokra. Inkább ezekre költsünk, mint gumicukorra, meg egyéb sok szemétre!

Felelős orvos pedig nem mond olyat, hogy "Eszébe ne jusson beoltatni", vagy ehhez hasonlót. Oké, vannak orvosok, akik még a 90-es évek közepe előtt végeztek, talán ők nem olyan fogékonyak a molekuláris biológiára, az élettan elmúlt 15-20 évének felfedezéseire, a biokémia iszonyatosan nagy fejlődésére. De akkor is tudatában kell lenniük annak, hogy a védőoltás prevenció és az orvosnak a legfontosabb tevékenysége pont ebben keresendő, nem az utólagos gyógyításban! Így ezt ebben a formában elhinni nem tudom. Vagy más kontextusban mondta az orvos, például:"Nem olyan katasztrófa, ha nem adják be", vagy "Nem kötelező beadni". Ez pedig nem ugyanaz az állítás!

Védjük meg gyermekeinket a vírusoktól, amit csak lehet, adassunk be, kicsit könnyebbé és szebbé tehetjük ezzel az életüket!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://torvenytiszteloallampolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr103334038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása